onsdag 25 juni 2008

Jordgubbssaft med Rabarber


ca 2,5 liter saft

1 liter jordgubbar
1 citron
1 msk citronsyra
1 ½ tsk atamon (Konsenveringsmedel)
1 ½ Liter vatten
1 ½ kg socker
400 g rabarber

Mosa jordgubbarna med en gaffel eller i matberedaren och häll i en bunke. Tillsätt skivad citron, citronsyra och konserveringsmedel.
Koka upp vatten och socker och skivad rabarer. Häll allt sammans hett över jordgubbarna. Låt det stå kallt och övertäck 1 dygn.
Sila saften och häll den på rena atamon sköljda flaskor. Tillslut väl.
Uteslut konserveringsmedel och saften ska frysas in.

1 kommentar:

summernissan sa...

Du är så himla pysslig Jenny. Känner igen mej i dej för xxxxx antal år sen. Nu är jag bara bekväm o lat. Saften var helt underbartsommargod.
Det var bara bersån som fattades.
Love U