söndag 21 september 2008

Fylld baconlindad kycklingfilé

4 portioner

4st kycklingfilé
1 paket bacon
1 liten ask philadelphiaost
20 g ädelost
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad persilja
salt och malen vitpeppar
matfett till stekning


Så här gör du:
Lägg philadelphiaosten i en skål och pressa ner vitlöken. Hacka persiljan och lägg i. Riv ädelosten och lägg ner. Rör om och krydda röran med salt och peppar.

Skär ett snitt längsmed kycklingfiléerna och fyll dem med röran. Svep varje fylld filé i bacon och fäst med en tandpetare.

Bryn de baconsvepta kycklingfiléerna i omgångar i het panna. Lägg tillbaka alla filéerna i samma panna och låt dem bli genomstekta på svag värme under lock. Det tar allra högst 10 minuter. Servera med ris eller pressad potatis och sallad

Inga kommentarer: