Ingredienser
200 g digestivekex
200 g digestivekex
200 g maryland cookies
2 msk kakao
125 g smör
2.5 dl kesella
400 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 st färsk vaniljstång
3 st ägg
200 g mörk choklad 70 %
1 st näve pekannötter
Kakao (att pudra över)
Kakao (att pudra över)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.
Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör och kakao.
Tryck ut blandningen till en botten i en teflonform med löstagbara kanter, 24 cm i diameter.
Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 7 minuter och låt den svalna.
Sänk ugnen till 150 grader.
Vispa philadelphiaost, kesella, strösocker och fröna ur en urskrapad vaniljstång krämigt i en skål.
Rör ner ett ägg i taget.
Bryt chokladen i bitar och smält dem på svag värme i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
Blanda chokladen i smeten häll den över kexbottnen. Garnera ytan med hela pekannötter.
Grädda kakan i 150 grader i cirka 50 minuter.
Servera cheesecaken kylskåpskall. Garnera gärna med lite siktad kakao
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar