lördag 4 oktober 2008

Fläskkottlet med currysås


4 port
4 stora fläskkotletter
rappsolja till stekning

Currysås
1 rödlök
1½ msk curry
2 msk smör
½ äpple
salt och vitpeppar
3 dl turkisk yoghurt

Värm ugnen till 100c. Skär snitt i fett randen på kotletten så den inte skålar sig vid stekning. Krydda kotletterna med salt och peppar. Stek eller grilla kotletterna 4-5 min per sida. Lägg sedan över dom i en ungsfastform och ställ in dom i ugnen.

Currysåsen:
Skala lökenoch hacka den fint. Tärna äpplet. Fräs löken i smör tillsammans med curryn. Lägg i äppletärningarna och låt dom fräsa en kort stund. Lägg sedan över det i en kastrull och blanda ner yohurten. Låt såsen koka upp.
Ta ut kotletterna ur ugnen och slå på skyn som bildas i såsen. Rör om och servera med kokta grönsaker och pasta eller potatis.

Inga kommentarer: