måndag 6 oktober 2008

Valnöts Brownie

Ingredienser
350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao
1 dl ljus sirap
0.5 tsk salt
6 st ägg
3 dl vetemjöl
400 g vit choklad
300 g valnötter

Fudge glaze:
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
400 g mörk 70 %
Valnötter till garnering

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och strösocker vitt och poröst.
Blanda i kakao, sirap och salt.
Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.
Låt kakan svalna.

Fudge glaze:
Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen.
Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter.
Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

Inga kommentarer: