söndag 7 oktober 2007

Grädd- och ansjovisstuvad purjolök

4 personer

1 stor purjolök
3 dl grädde
1 dl riven stark ost
100 gr ansjovis
salt
peppar
smör och olja

Gör så här:
Sätt ugnen på 230 grader

Skölj purjolöken och dela den i 5 cm långa stubbar (stavar). Skär ansjovisen i stora bitar.
Bryn purjolöken i lite smör och olja. Häll på grädden och ansjovisen och låt koka i 10 minuter tills grädden limmar på purjolöken. Häll allt i en ungseldfast form, strö över osten och gratinera purjolöken under grillvärme i ca 7 minuter.

Låt purjolöken gratineras till osten smält och fått en gyllenbrun färg.

3 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Låter spännande.

Jenny Penny sa...

Ja just detta har jag ju inte provat...

Anonym sa...

Gu så kul detta var..Va' duktig du är,J.P:)
Åsså perfekta rätter för min smak.(Jag älskar INTE kött precis.)
Kyckling o Fisk går bra däremot,och ALLA sorts sallader.

Har en egen 'sallad' som ungdomarna är tossiga i.
Särskilt 'svärsonen'har fått smak på den.Kul,för mat är INTE min stora grej som du nog förstått?
Kanske ska maila dej receptet o så får du 'spetsa' till det lite*L*
Sopporna tackar jag EXTRA för!
Hoppas nu du fortsätter för jag länkar dej på mitt space nu!
Och återkommer,var så säker:)

Tack för maten*L*
Kram
Bittan.