torsdag 4 oktober 2007

Kötfärs paj

För 4 Personer

Paj degen (om du inte köper den färdig i affären)

3 dl vetemjöl
3 krm salt
60g margarin
msk iskallt vatten

Hacka ihop mjöl, salt och margarin till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt i hop degen.
Tryck sedan ut den i en pajform och nagga den med en gaffel.
För grädda i 225C i ca 10 minuter.

Fyllning

240g färs
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök
1 tsk olja
1 klyfta vitlök
Kryddor man gillar (jag bruka ta allround och oregano)
2 ägg
2 dl mjölk
riven ost

Skala och hacka löken, vitlök och låt den smälta i oljan.
Tillsätt färsen och låt den fräsa med en stund.
Rör ner tomatkoss och krydda efter smak.
Lägg alltsammans i botten på pajskalet.
Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
Strö till sist över riven ost
Grädda i 225C långt ner i ugnen 30-40 minuter eller tills fyllningen har stannat eller fått färg.

Servera med en god sallad.

Inga kommentarer: