50g smör
1 finhakad lök (Går bra med röd eller gul)
1 fint skuren morot
3½ dl kyckling buljong
1st kokt kyckling filé (dela den i mindre bitar när den är klar)
Salt & peppar
1tsk hakad gräslök
1tsk basilika
1½ dl grädde
Smält smöret och stek löken och vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt morot och stek i ytterligare 2-3 minuter. Häll i buljongen och kycklingen. Krydda med salt och peppar och låt soppan sjuda i ca 15 minuter.
Tillsätt gräslök och basilika och banda alltsammans i en mixer tills soppan fått en krämig, jämn konsistens Häll sedan tillbaka den i kastrullen och rör ner grädden, rör hela tiden till soppan är varm igen.
1 finhakad lök (Går bra med röd eller gul)
1 fint skuren morot
3½ dl kyckling buljong
1st kokt kyckling filé (dela den i mindre bitar när den är klar)
Salt & peppar
1tsk hakad gräslök
1tsk basilika
1½ dl grädde
Smält smöret och stek löken och vitlöken i cirka 1 minut. Tillsätt morot och stek i ytterligare 2-3 minuter. Häll i buljongen och kycklingen. Krydda med salt och peppar och låt soppan sjuda i ca 15 minuter.
Tillsätt gräslök och basilika och banda alltsammans i en mixer tills soppan fått en krämig, jämn konsistens Häll sedan tillbaka den i kastrullen och rör ner grädden, rör hela tiden till soppan är varm igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar