torsdag 11 oktober 2007

Poterstek på kyckling lr quorn

För 6-8 Personer

5 kycklingfileér (quorn)
1 flaska porter carnegies (finns I vanlig affär)
1 dl outspädd svartvinbärssaft
1 dl soya (mushroom)
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
6 enbär (finns I kryddhyllan I affären)
6 svartpepparkorn
2-3 köttbuljongtärningar (svampbuljong till vegetarianer)

Så här gör du:
Häll porter, saft och soja I en gryta. Klyfta den skalade löken o lägg den med vitlök, kryddor och buljongtärning I grytan koka upp.
Lägg I köttet o låt småsjuda ca 1 timme. Det blir bäst om man gör detta I förväg. Kanske dan innan eller på förmiddagen om gästerna kommer på kvällen. Ta upp köttet låt det svalna o skär I skivor.

Sås:
8 dl sky
5 msk vetemjöl (jag brukar köra majsena och börjar kanske med 3 msk)
2 1/2 dl grädde Kelda matlagningsgrädde
Sila skyn I en kastrull. Koka upp och red av med mjölet utrört I grädden. Sjud såsen ca 5 minuter.

Servera med kokt potatis, potatisklyftor och en god sallad

Inga kommentarer: